طبعا اكلة سهلة جدا وبيسموها في السودان كباب لكن بيعملوها بالكبدة
ودائما العزابة مابيحبوا التعب عشان كده الاكلة دي ليهم
المقادير
1 كيلو بطاطس
نصف كيلو لحم مفروم
1 كيلو طماطم
مقدار من زيت الذرة يكفي لتقليب البطاطس به
ملح، فلفل
الطريقة
تعصج اللحم ويضاف إليها مقدار من عصير الطماطم.
تقطع البطاطس مكعبات وتقلب في مقدار مناسب من الزيت حتى يتغير لونها ويميل إلى اللون الذهبي.
ثم يوضع اللحم المعصج ويضاف الملح والفلفل وباقي عصير الطماطم ويقلب علي النار.
ثم يوضع في الفرن حتي يحمر وجه الصينية.
تقدم ساخنة وتأكل بالعيش الحار .
مدة التحضير نص ساعة بس
وبالهناااااااااااااا والشفاااااااااااا